- Nescafeli Parfe
- Peynirli Gül Börek
- Yoğurtlu Mayonezli Makarna salatası
- Yoğurtlu Havuç-Kabak
- Çilekli Tart
- Zeytinli Patates Ezmesi
- Kakaolu Toplar
NESCAFELİ PARFE(Lezzet Dergisinden)
1,5 bardak sütün içerisinde 2 yemek kaşığı necafeyi erittim.Sonra içine 2 paket krem şantiyi koyup mikserle çırptım.12 adet yulaflı büsküviyi ufaladım ve tarifte fındık vardı ben damla çikolata koydum göz kararı.Sonra karıştırdım.Baton bir kalıba streçfilm serdim.Ve karışımı döktüm.Yemeğe yakın buzluktan çıkardım,çikolata sos döktüm.
ÇİLEKLİ TART
Tart Hamuru:
60 gr. pudra şekeri
130 gr. tereyağ
260 gr un
1 yumurta
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 yada 1.5 çay kaşığı tarçın
PASTACI KREMASI:
250 ml süt
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Hepsini tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın.Ocaktan almaya yakın 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup mikserleyin.Soğuk veya ılık kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
İlk önce yumurta, margarin ve pudra şekerini yoğurun.Sonra diğer malzemeleri de katıp yoğurmaya devam edin.Orta sertlikte bir hamur olsun.Tart kalıbına elinizle iyice oturtun ve kabarmaması için çatalla delikler açın.160 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Ilındıktan sonra pastacı kremasını yayın.Üzerine çilekleri doğrayıp dizin.Sonra tart jölesini tarife göre pişirip üzerine dökün.Toz antep fıstığıyla süsleyin.
KAKAOLU TOPLAR
2 yemek kaşığı tereyağ
Kakao
1 paket petibör büsküvi
Süslemek için hindistan cevizi, toz antep fıstığı ve pasta şekerlemesi
Yapılışı:
Tereyağını eritin.Büsküvileri ufalayıp üzerine kakao ve tereyağını döküp iyice yoğurun.Buzdolabında 1 saat bekletin.Çıkardıktan sonra yuvarlayıp istediğiniz süse bulayıp afiyetle yiyin.
Eline sağlık canım hepsi çok güzel kimbilir arkadaşlarında nasıl beğendiler.
YanıtlaSil