Dün pastamın yanına bu küçük tartoletleride yapmıştım.Bu sefer kendi tarifimi değil Lezzet Dergisindeki tart hamurunu kullandım.
İşte hamurun tarifi:
- 215 gr. un
- 55 gr. pudra şekeri
- 125 gr. soğuk tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:
Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip harmanlayın.Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya dek parmak uçlarınızla karıştırın.Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.Hamuru streç folyaya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.Üzerini çatalla ara ara delin.Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin.(Küçük tart kalıbı ve ya tartolet kalıbı kullanacaksanız hamuru kalıp sayısı kadar bezelere bölün.Her birini kalıp büyüklüğünde açarak kalıplara yerleştirin.)
Hımm ellerine sağlık canmım...
YanıtlaSil