23 Nisan 2009 Perşembe

ABLAMIN HELEZON KURABİYESİ


300 gr.yumuşak margarin ya da tereyağ
1 yumurta
1 paket vanilya
3 kahve fincanı pudra şekeri
4 bardak un
50 gr kakao

YAPILIŞI:
1)Kakao hariç tüm malzemeyi ortayumuşak bir hamur olana kadar yoğurunuz.Ele yapışmayacak bir kıvama gelmeli.
2)Hamuru ikiye bölüp bir parçasına 50 gr. kakaoyu ekleyiniz.Her iki hamur parçasıda pürüzsüz bir kıvamda olmalıdır.^
3)Sonra tezgahın üzerinde iki hamuruda ayrı ayrı açınız.Sonra siyah hamuru beyaz hamurun üzerine yerleştiriniz.Sonra el yardımıyla düzgün bir rulo yapınız.Yarım saat dinlendirdikten sonra fırını 200 dereceye ayarla.
4)Ruloları bir parmak eninde keskin bir bıçakla kesip yağlanmamış bir tepsiye dizerek üzeri pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Fırından çıkınca soğuduktan sonra afiyetle yiyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder