2 Eylül 2009 Çarşamba

KAYMAKLI -CEVİZLİ ŞEFTALİ TATLISI




MALZEMELER:

  • 4 şeftali

  • 8 yemek kaşığı tozşeker

  • Ceviz ve kaymak

  • Fıstık tozu

YAPILIŞI:

Şeftalileri soyup ikiye böldükten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerlerine 1 yemek kaşığı şekeri döküp yağlı kağıtla kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pişiriyoruz. Çıkartıp servis tabağına koyuyoruz.Soğuduktan sonra ortalarına ceviz, kaymak ve fıstık tozu serpiyoruz. Sonra güzelce mideye indiriyoruz.Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Şeftalinin aramasına bayılırken şeftaliyi görünce ağzımın suyu aktı...
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. ufff, çok canım çekti şimdi...
    eline sağlık :)

    YanıtlaSil